ronaldussen.punt.nl
Hoog water
Na een lange pauze op m'n weblog, is hier dan een nieuw logje.
 
Zoals bekend woon ik vlakbij de IJssel. De IJssel is de afgelopen dagen enorm snel gestegen en de veerpont ligt sinds deze ochtend uit de vaart, wachtend tot het waterpeil weer zakt.
Vrijdag begon het water wat omhoog te komen, zaterdagochtend stond een steigertje al onder water en was een deel van een looppad ook ondergelopen. Tegen de avond was het grootste deel van het looppad onder water!
 
Gister heb ik foto's gemaakt van het hoge water, en om in beeld te brengen hoe snel het water stijgt, heb ik vandaag ook foto's gemaakt vanaf ongeveer hetzelfde standpunt, echter was dat niet op alle plekken meer mogelijk...
 
Hieronder volgt de reportage.
 
Zondag:
 
Maandag:
 
Zondag:
 
Maandag:
 
Zondag:
 
Maandag:
 
Zondag:
 
Maandag:
 
Zondag:
 
Maandag:
 
Zondag:
 
Maandag:
(Er is dus een hele trapplateau'"verdwenen" onder water)
 
Zondag:
(De pont had zondag al aardig moeite met dusdanig aanmeren, dat de auto's zo min mogelijk door het water hoefden te rijden!)
 
Maandag:
(Vandaag (maandag) lukte dat echt niet meer en ging de pont uit de vaart. Een goede gelegenheid om wat onderhoud te plegen, vandaar de auto die er staat.)
 
Zondag:
(Zondag kon ik hier nog gewoon lopen, het veld achter mij stroomde al aardig vol...)
 
Maandag:
(Vandaag lukte dat niet meer. de foto is dus uit de tegenovergestelde richting genomen.)
 
Het water stijgt nog altijd en de komende dagen blijf ik dus ook foto's maken, waarvan ik weer een selectie hier laat zien. Ik probeer zoveel mogelijk vanaf dezelfde standpunten de foto's te nemen, zodat het verschil goed in beeld wordt gebracht. Het water blijft de baas, en dus kan het voorkomen dat ik soms van standpunt moet veranderen...
 
Overigens is in Maart 2006 de laatste keer dat de veerpont door het hoge water uit de vaart ging.
 
Update 17.45 uur:
Leuk om bij te vermelden, normaal ligt het waterpeil hier zo rond de 600cm boven NAP. Vandaag om 17.30 stond het water op 898 cm boven NAP!
Dat is een stijging van bijna 3 meter!

Reacties

dream op 01-03-2010 17:52
weer een leuk (foto)verslagje van het langzaam " nou ja langzaam" onderlopende pittoreske Dieren. Zou dit gewoon een impressie zijn van hoe over een paar honderd jaar "Dieren aan Zee" er uitziet als de zeespiegel blijft stijgen. Hopelijk staan de servers waar deze foto's opstaan hoog en droog, zodat men later van deze vooruitblik kan genieten.
 
Dream.
sil op 10-03-2010 12:52
OOPS Ik zal maar minderen met koffie drinken.Ik wist niet dat ik voor zoveel overlast zorgde door het afwateren van al die koffie.
SORRY !!!
Wubbo op 13-08-2010 14:22
*Leuk logje* ;-)
 
Ik denk, laat ik hier weer eens wat laten gebeuren met deze bijzonder pakkende tekst :P
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl