ronaldussen.punt.nl
Gay.nl. Een site vol met leugens!
Ik zit eens rond te neuzen op profielen van Gay.nl
Niks is zieliger dan op een zondagavond rond de klok van 11 uur des avonds pagina’s af te struinen vol met mensen die met wat foto’s en een tekst vol met leugens te bekijken.
Want dat is het.
 
Je meldt je aan bij een profielensite zoals gay.nl. Je zet wat foto’s op van jezelf. Het liefst van die foto’s waar je gezicht niet zo scherp opstaat, nog veel beter is het om dan een gekke bek te trekken of het allerbeste is om je foto in te kleuren met alle kleuren van de regenboog en met je gezicht naar een onbekend iets staren links of rechts van jou. Zo hoop je dat je kan verbloemen dat je eigenlijk een hartstikke lelijke trol bent net als 99% van deze wereld.
 
Nadat je een paar van zulke foto’s op je profiel hebt gezet begin je aan de tekst.
Niet dat ook maar iemand de moeite neemt om die tekst te lezen maar het is zo fijn om over jezelf te liegen. Niks is heerlijker om jezelf bij elkaar te liegen op papier zodat de anderen denken dat je best een enorm gek, gezellig, leuk bijzonder iemand bent.
Je zet wat van die dooddoeners in je tekst als;
Ik houd van gezelligheid,
Van vrienden (heb je niet maar dat staat zo leuk)
Shoppen (En dan moet je nog gaan dementeren!)
LEKKER eten (ooit iemand tegen gekomen die zei dat ie van goor eten houdt?)
Muziek (Britney Kaalhoofd, top40, R&B, Hiphop etc.)
En je grootste hobby is  Mijn vriendje! (leuk bedoelde maar totaal niet leuk overkomende integendeel zelfs, het komt over als een zeer irritante kut lachebekje of nog vreselijker, zo’n lachebekje met een hartje erbij er achteraan geplakt en daarna de tekst “Ik hou van je skatjuhhhh, ik wil je nooit meer kwijt!)
Je weet nu ook wie die zak aardappelen naast de “hoofdpersoon” is, waarmee ze aan de “wereld” willen laten zien hoe gelukkig ze zijn met elkaar. Ik kan alleen maar zeggen; GENIET van deze 24 uur samen, geniet van deze oppervlakkigheid en geniet van de illusie dat dit je “ware liefde” is. Na 24 uur verliefdheid besef je dat hij niet die persoon is als hoe hij zichzelf verkoopt met mooie teksten en foto’s. Na 24 uur besef je dat hij net zo’n lelijke oppervlakkige kutnicht is als jezelf en dat hij absoluut niet de ware liefde is, dat je bedrogen bent door hem.
1 uur na dat smsje waarin je elkaar hebt verteld dat het niet is waarnaar jullie zochten, dat de prik een beetje van de cola is, dat het eigenlijk meer voelt dat hij een broertje voor je is, ofnee, meer als een “goede vriend” en dat het misschien beter is dat jullie uit elkaar gaan en verder gaan als “vrienden”.
1 uur na dat smsje struin je gay.nl af en valt dan op een zelfde soort oppervlakkige kutnicht alleen besef je dat nog niet op dat moment. Daar moeten weer 24 uur aan voorbij gaan.
 
Sommigen zullen nu bij zichzelf denken “Pas 1 uur na dat smsje? Ik had al een ander voordat ik ook maar het idee kreeg om m’n aanstaande ex een smsje te sturen”
 
En zo probeert iedereen zich te “verkopen” met wat foto’s en wat leugens in de hoop dat er iemand intrapt en je weer 24 uur zoet bent “want alleen is ook maar alleen”
 
En op dat moment bedenk ik me hoe geweldig het eigenlijk is om alleen te zijn. Gewoon doen en laten wat jezelf wilt. Alle weekenden echt vrij. Niet dat gezeik van “wat zullen WE dit weekend gaan doen?” “Waar gaan WE stappen dit weekend?” “kom je naar mij toe of ga ik naar jou?”
 
Op zondagochtend om 9 uur “Schat. Word je wakker? Kom, opstaan, dan hebben WE nog wat aan deze dag” “Zullen WE lekker hand in hand in het bos gaan wandelen net als al die andere pas verliefde stelletjes?”
 
En daarom heb ik mijn “verkoop”praatje veranderd in een “afraad”praatje, zie: www.gay.nl/ronaldussen
 
Veel plezier en nu echt: Tot volgend jaar!
 
Groeten, Ronaldussen

Reacties

Laura op 29-12-2008 13:58
Whaha, in een gesprek krijg je geen woordendiarree, maar als je eenmaal gaat spuiten liggen wij hier in een deuk ;)
Laura op 29-12-2008 13:59
Tjee, ik wilde spuien neerzetten, maar gezien de diarree is spuiten nog niet eens zo'n rare typo :D
silleke op 29-12-2008 15:09
alhoewel spuiten ook wel erg dubieus overkomt hoor
 
Maar inderdaad..als ie los gaat ,gaat ie ook goed los en laat niets te raden over...heeeeeeeeeeeeerlijk!!!..dit is echt weer zown geweldig stukje waarvan je zegt..(sorry Aat ik pik je woorden) Ron doe er een keer iets mee, want het is hilarisch!
Droompjuh op 29-12-2008 17:57
en toch hè.... ondanks dat je:

niet gezellig, geen prater, zelden lief, chagrijnig en bot enz enz bent.

Hou ik waanzinnig veel van je, misschien dat dat ook komt omdat wij elkaar niet op gay.nl hebben ontmoet, of omdat we verder kijken dan alleen een mooie verpakking, we de eerlijkheid en oprechtheid tegenover elkaar zo waarderen en vooral ook respecteren.
 
Het verhaal wat je schreef is daarom zo typerend voor een profielensite ( het waarom ik er daar nog een heb vraag ik mijzelf dan ook zeer regelmatig af) maar gelukkig heb ik dus een paar "echte" vrienden.
En dat dat echte vrienden zijn dat is gelukkig gebleken en bewezen.
 
Ik hou van je Ronneke!!!!!
 
Aat.
 
 
Wubbo op 02-01-2009 22:45
Hee, is dat niet die site waar ik nog steeds geen profiel heb? ;-)
 
Ook niet nodig gehad trouwens, maar dat terzijde.
 
Enne: alleen zijn is best lekker, maar iemand tegenkomen die hetzelfde als jij doet als je alleen bent (zodat je dat samen kan doen) is ook best leuk. Al wil ik daar verder eigenlijk niet zo veel mee zeggen, doe vooral wat jij leuk vindt! :D
Anoniempje op 14-02-2009 20:37
dag ronaldussen,
 
ik kwam toevallig terecht bij dit verhaal van je en ik denk dat het inderdaad maar beter is dat je alleen blijft, op zo'n verbitterd toontje zit niemand te wachten. het komt op mij over alsof je je eigen zelfbeeld probeert op te krikken door mensen die je niet eens kent af te zeiken. zwaktebod!
 
succes ermee
EDIT Ronaldussen: Naam toegevoegd.
Reacties zonder naam zijn verboden op mijn weblog!
ronaldussen op 14-02-2009 20:51
Over zwaktebod gesproken, een krtische reactie plaatsen zonder naam eronder...
 
Maar vooruit, kzal eens inhoudelijk reageren...
 
Het was en is niet de bedoeling om mijn zelfbeeld op te krikken door anderen af te zeiken.. Dat het misschien zo over komt, dat kan, maar was en is niet mijn intentie van dit schrijven.
Het is mijn mening over een groot deel van de figuren die op gay.nl een profiel hebben. Of anderen al dan niet die mening delen boeit me niet.
 
Dat (bijna) niemand op mij zit te wachten weet ik al langer dan vandaag. Dat ik liever alleen blijf is ook niet echt schokkend nieuws als je mijn weblog hebt doorgelezen.
 
Mzzl!
Anoniempje op 10-03-2009 02:02
ik lees mijn reactie nog eens en het valt me op dat ik het erg op de man speel en hard. ik heb even nagedacht over waar mijn ergernis vandaan kwam.
 
ik heb zelf leuke, langdurige vriendschappen opgebouwd via gay.nl, misschien dus een andere ervaring dan de jouwe. dit ging niet automatisch en zeker niet met iedereen; alsof je door een klaverbed graast en af en toe een klavertje vier vindt. ik heb plezier in dat grazen en het is een fijne verrassing als er af en toe een klavertje vier opduikt. als je verwacht welige velden vol klavertje vier aan te treffen dan kan ik me voorstellen dat het teleur stelt. wat je erin stopt, haal je eruit. no pun intended. jouw stuk kwam dan ook generaliserend en denigrerend op me over.
 
over mijn anonimiteit: jij biedt mij de mogelijkheid, ik maak gretig gebruik van jouw gulheid.
EDIT Ronaldussen: Ik biedt die mogelijkheid niet, punt.nl biedt deze mogelijkheid. Ik kan niks meer doen dan alleen de regel stellen dat anonieme reacties (dus reacties nickname/naam) niet gewenst zijn en worden verwijdert. Ik heb je nu anoniempje genoemd, een volgende reactie zonder nickname/naam worden per direct verwijdert.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl