ronaldussen.punt.nl
Bijzonder exemplaar
Ik ben een bijzonder exemplaar.
Nee, dit ruikt niet naar arrogantie, dit is gebaseerd op feiten.
 
Neem nou iets simpels als een mobiele telefoon.
Ik heb geen superdehip telefoon met bluetouth (hoe je het ook mag schrijven), honderduizend menu’s, geen mp3 speler (waarmee je de liedjes ook door een luidspreker kunt luisteren) en het cameraatje wat erop zit is nog van voor de oorlog. Ik heb een telefoon met toetsen, dus geen touchescreen of een plat plaatje met wat cijfertjes en lettertjes erop op zo’n uitschuifbaar paneeltje wat bij 3x heen en weer schuiven eraf flikkert. Ik heb een telefoon waar je de toetsen gewoon aan kunt aanraken zonder anorexiavingers te hebben.
Ik heb een telefoon waarmee je gewoon kunt bellen en sms’en en waar je wat foto’s mee zou kunnen maken. Dat laatste is een leuk extra iets waar ik eigenlijk nooit gebruik van maak. Ik heb een telefoon met oude ringtones. Dus ringtones zonder gesproken muziek etc. Gewoon wat piepjes in een bepaalde melodie. Ik heb een telefoon zonder een abonnement, laat staan een abonnement waarmee ik zoveel belminuten “gratis”krijg, met een sms bundel,  met een bel- en smsbundel die ik maandelijks/wekelijks/dagelijks kan bijstellen en waarbij ik iederjaar uit een nieuwe telefoon kan kiezen. De fabriekanten spelen hier op in en maken nog maar nauwelijks telefoons die het langer dan een jaar blijven werken. Er zijn zelfs type telefoons die na 3 tot 6 maanden al roepen “koop maar een ander, ik ben dood” Ik heb een telefoon met een ouderwetse prepayd kaart erin.
Ik waardeer mijn kaart telkens met 20 euro op. Hiermee bel en sms ik 2 tot 3 maanden. Sommigen kunnen van dit geld met veel moeite slechts 1 uur doorkomen… (en dan doen ze al zuinig aan!)
Ik heb een telefoon die bijzonder populair is als zakelijke telefoon. Waarom? Omdat deze zeer simpel in gebruik is en kan doen waarvoor die gemaakt is namelijk, bellen en sms’en.
Ik heb een telefoon die nu al bijna 2 jaar werkt en nog geen enkel mankement vertoont (afgezien van wat krasjes hier en daar) *afklopdoe*.
 
Nog een reden waarom ik een bijzonder exemplaar ben.
Ik lust geen alcohol. Ik ga bijna nooit uit en drink bijna nooit alcoholische dranken. Ik drink alleen bij hoge uitzondering op een bijzonder warme dag een biertje.
Als ik uitga (en das bij hoge uitzondering) dan drink ik 2 tot 3 pilsjes. Meestal haal ik dat aantal niet eens. Ik heb liever cola. Ik heb geen alcohol nodig om een leuke avond gehad te hebben, ik hoef me niet helemaal ladderzat te zuipen om een leuk weekend te hebben en ik heb ook geen kater nodig om de volgende dag de hele dag in bed te blijven liggen, dat lukt mij zonder ook wel :D.
 
Seks:
Ik vind seks iets bijzonders. Ik wil pas seks met iemand als ik die persoon al een tijdje ken, al een tijdje een relatie heb met die persoon. Ik vind dat je zuinig moet omgaan met je lichaam.
Ik wil me niet laten gebruiken om iemands geilheid op te lossen. Ik ben dus niet voor seksdates. Laat staan dat ik seks zie als een ruilmiddel! Ik hoef zowiezo nie echt seks te hebben. Gewoon knuffelen, tegen elkaar aanliggen zonder iets te zeggen vind ik net zo fijn, misschien nog wel fijner.
 
Muziek:
 
Ik heb een erge brede muzieksmaak. Ik luister veel naar muziek uit de jaren 50 t/m 90.
Ik hou van zoete jaren 50/60 liedjes (The Drifters, Sam Cooke etc.) maar ook van rock zoals Queen en Pink Floyd. Ik hou ervan om naar langspeelplaten te luisteren. (The Beatles, Pink Floyd). Ik heb geen Ipod met de mogelijkheid om er 2 tot 4GB aan mp3’s en filmpjes op te zetten. Ik heb een Pacherbel mp3 speler waar hooguit 60 mp3’s op kunnen. Meestal haal ik de 60 niet eens, als er 30 opstaan is dat al veel.
Ik luister mijn muziek op een normaal niveau. Ik denk aan m’n gehoor. Ik val ook mijn medereizigers niet lastig met mijn muziek. Dat wil zeggen dat ik oordopjes op heb die geluidsdempend zijn. Oftewel, mijn medereizigers horen niet die bas/drumdeunen door de hele bus/treincoupé heen. Ook speel ik mijn muziek niet af via een luidspreker. Ik vind deze muziek mooi/leuk, Ik wil deze muziek horen, anderen willen dat (meestal) niet.
Verder luister ik eigenlijk totaal niet meer naar Nederlandse zenders. Geen leuke muziek, teveel gelul tussen de platen door. Ik luister naar de Zweedse radio (www.rixfm.se) en sinds kort ook naar Radio Nostalgie Soul www.nostalgie.fr , idd, een Franse zender met oude soulmuziek. Heerlijk!
Voor wie benieuwd is naar andere radiozenders: www.nederland.fm , www.sverige.fm , www.lafrance.fm. Onderaan de pagina's kan je op een landenvlaggetje klikken. Dan verschijnt er keurig een pagina met alle radiozenders van dat land erop :)
 
Ontbijt:
 
Iedere ochtend ontbijt ik. Een kom yoghurt met muesli en een kopje thee. Zonder ontbijt ga ik niet de deur uit. Sterker nog, als ik s’ochtends niks eet val ik om. Meeste mensen ontbijten niet meer terwijl ontbijt juist enorm gezond is. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag!
Ook maak ik iedere ochtend brood klaar als ik naar school moet. Ik ga dus niet in de pauze naar de supermarkt om er wat appelflappen, zakken chips en weet ik veel wat voor troep te halen. Als ik al in de pauze er naar toe ga is het om een croissant te halen. Bij de Coöp zijn die dingen best lekker! (Italiaanse bollen zijn daar ook om te smullen!).
Ik ga ook niet om 11 uur s’ochtends naar de viskraam om vis te halen als ontbijt of naar de cafetaria voor een snack. S’ochtends lees ik ook altijd de krant. Hier neem ik dan ook minimaal een half uur de tijd voor.
 
Ik denk dat ik nu wel duidelijk genoeg ben geweest om uit te leggen waarom ik zo bijzonder ben. Mis je wat, wil je nog wat meer weten, extra uitleg bij wat ik tot nu toe geschreven heb?
Laat een reactie achter! (ook als je algemeen hierop wilt reageren)
 
Groeten, Ronaldussen

Reacties

Philizz op 08-12-2008 23:08
Wat heerlijk vooroorlogs allemaal =)
Marcel op 08-12-2008 23:51
een aangename uitzondering :)
Droompjuh op 09-12-2008 13:25
En daarom allemaal ben ik nou zo ontzettend gek op je!!!
 
Gewoon iemand die is wie hij is, Oprecht en natuurlijkGezellig, Eerlijk, Integer en Lief!
 
Ik ben blij dat ik je ken Ronneke
 
XXX
Aatjuh.
silleke op 09-12-2008 13:32
Ik vind je zonder alles wat je opsomt al heel bijzonder hoor ...
ENik word in deze mening unaniem gesteund door 2 pluspunten
Emo op 09-12-2008 13:52
Een heel gewoon mens dus, dat zie ik het liefst. 
Laura op 09-12-2008 16:38
Natuurlijk ben jij een bijzonder exemplaar. Je bent 100% jezelf en je verbergt het niet eens!
 
En je bent gewoon mijn skatje :)
silleke op 10-12-2008 09:18
kheb concurentie ..nee nee ..het is MIJN schatje hoor
Ronaldussen op 10-12-2008 17:35
We gaan toch nie ruzie schoppen he
silleke op 10-12-2008 18:19
nee hoor kwil alleen ff duidelijk hebben dat je MIJN schatje bent..meer niet...plus dat ik zowiezo een paar sterke pluspunten heb diein mijn voordeelzijn
Wubbo op 24-12-2008 15:21
Als we het toch over muziek hebben: er is een Duitse versie van Last Christmas (Letzte Weihnacht, ofzo). Dat moet jij kunnen waarderen :P
Ronaldussen op 24-12-2008 16:52
Ik kan momenteel even geen kerstnummer meer horen als je het niet erg vindt :D (en als je het wel erg vindt dan heb je pech :D:D )
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl